Kuntoutusporukka koivun alla iloisina kävelysauvat ilmassa. Taustalla järvimaisema.

Kuntoutuskurssit aikuisille

Kuntoutuskurssit ja sopeutumisvalmennuskurssit ovat Kelan kustantamaa ryhmämuotoista kuntoutusta, jotka on suunnattu jollekin tietylle sairausryhmälle. Suurin osa kursseista toteutetaan Kunnonlähteellä täysihoidolla majoittuen, mutta jotkut sisältävät myös etätyöskentelyä kotoa käsin. Kursseja on sekä työelämässä että eläkkeellä oleville. Tutustu kurssivalikoimaamme ja etsi sinulle tai läheisellesi sopiva palvelu!

Yksilökuntoutus Ammatillinen kuntoutus

Kuntoutuskurssit ja sopeutumisvalmennuskurssit

Kuntoutuskurssit ja sopeutumisvalmennuskurssit on suunniteltu auttamaan ihmisiä elämään täyttä elämää erilaisista sairauksista, vammoista tai kuormituksista huolimatta. Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseilta saat hyödyllistä tietoa, taitoa ja tukea. Nämä Kelan kustantamat palvelut ovat asiakkaille maksuttomia, ja niitä järjestetään sekä työelämässä oleville että työelämästä poissa oleville ja erilaisille ikäryhmille.

Kelan kuntoutuskursseilla tuetaan hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti. Kurssilla saat neuvoja omaan terveyteesi liittyen sekä valmiuksia pitää itsestäsi hyvää huolta.

Kelan sopeutumisvalmennuskurssien tavoitteena on tarjota monipuolista tietoa omasta sairaudestasi ja auttaa sopeutumaan sen tuomaan elämäntilanteeseen. Saat kurssilta tukea ja keinoja omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen.

Kuntoutujien kokemusten mukaan yksi parhaista asioista kursseilla on oman ryhmän tuki ja mahdollisesti jopa uudet ystävät. Joillain kursseilla myös läheisesi voi olla mukana kokonaan tai osan ajasta.

Kuntoutuskurssit ja sopeutumisvalmennuskurssit Kankaanpäässä – kokemuksia

Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien yhtenä tärkeänä tavoitteena on se, että pääset tutustumaan muihin vastaavassa tilanteessa oleviin ihmisiin. Vain toinen vastaavassa tilanteessa oleva voi ymmärtää niin hyvin kohtaamiasi haasteita ja niitä mietteitä, joita käyt läpi. Oman kurssiryhmän kesken vallitsee luottamuksen ilmapiiri, jossa on lupa jakaa kaikenlaisia tunteita ja kokemuksia. Muilta kuntoutujilta saatu tuki voi olla myös hyvin konkreettisia käytännön vinkkejä arjen haasteiden selättämiseen tai vaikkapa jonkin tukimuodon löytämiseen. Monet kuntoutujaporukat tulevat niin tiiviiksi, että tapaavat toisiaan vielä pitkään kuntoutuksen päätyttyäkin.

Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit sisältävät aina rautaisannoksen tietoa, jota tarvitset elääksesi mahdollisimman hyvää ja täysipainoista elämää sairaudesta tai vammasta huolimatta. Tätä tietoa sinulle antavat monet eri ammattilaiset, joita kohtaat kurssin aikana. Meidän ystävälliset ammattilaisemme välittävät aidosti hyvinvoinnistasi, ja osaavat ohjata myös siinä, mitä muita tukimuotoja ja palveluista sinun on mahdollista saada.

Kuntoutujien mielestä kursseilla on monesti myös hauskaa ja hyvä meininki. Kaikilla kursseilla on aika paljon yhteistä liikuntaa, hyvää ruokaa ja virkistävää vapaa-ajan ohjelmaa. Monet ovat löytäneet kurssien myötä uutta liikunnan iloa sekä uusia harrastuksiakin.

Reipas porukka sauvakävelemässä hiekkatiellä metsän keskellä.

Kuntoutuskurssit ja sopeutumisvalmennuskurssit – miten Kelan kursseille pääsee?

Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseille haetaan Kelan kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa lääkäri suosittelee kyseistä kurssia. Jos haluaisit päästä kuntoutus- tai sopeutumisvalmennuskurssille, kannattaa siis ottaa asia puheeksi sinua hoitavan lääkärin tai esimerkiksi työterveyshoitajan kanssa. Tämän jälkeen täytetään joko Kelan kuntoutushakemus KU104 tai KU132, ja paperit toimitetaan Kelaan.

Jos et tiedä mikä kurssi sinulle olisi sopiva, tai muuten haluat tietää lisää, kuntoutussihteerimme neuvovat mielellään ja auttavat eteenpäin. Heidät tavoitat numerosta 050 394 7524 ja sähköpostilla [email protected]