Lasten ja nuorten kuntoutus

Lasten ja nuorten kuntoutus kattaa monenlaisia Kelan kustantamia moniammatillisia palveluja tueksi omaan arkeen. Kuntoutuksesta löytyy käteviä keinoja arkeen, kuuntelevia korvia ja myös kivaa yhteistä tekemistä. Tukenanne ovat osaavat ja aidosti välittävät ammattilaisemme sekä muut perheet, joihin tutustutte Kunnonlähteellä. Arjen haasteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin!

Lasten ja nuorten kuntoutuspalvelut kuuluvat kaikille perheille, joiden lapsella on jokin sairaus, vamma tai oireyhtymä. Kunnonlähteen kuntoutuspalvelut lapsille ja nuorille ovat Kelan kustantamia, joten ne ovat asiakkaille maksuttomia. Kelalta saa myös matkakorvausta sekä kuntoutusrahaa työstä poissaoloajalta. Kunnonlähteen osaavilta ammattilaisilta saatte hyödyllisiä ohjeita myös tällaisiin tukiasioihin liittyen. Palveluihin haetaan Kelan kautta ja liitteeksi tarvitaan lääkärin suositus kyseisestä palvelusta.

Kelan kuntoutuspalvelut lapsille

Yksilölliset kuntoutusjaksot

Kelan moniammatillinen yksilökuntoutus suunnitellaan lapsen oman tilanteen sekä kuntoutustavoitteiden mukaisesti. Kuntoutus toteutetaan Kunnonlähteellä ja se sisältää ohjelman lisäksi majoituksen täysihoidolla koko perheelle.

Yksilökuntoutus

Sopeutumisvalmennus

Sopeutumisvalmennus- eli perhekurssit tarjoavat koko perheelle tietoa, taitoa ja tukea arkeen, kun lapsella on joku sairaus, vamma tai oireyhtymä. Kurssi on myös mukava tilaisuus viettää yhteistä aikaa ilman oman arjen askareita, sillä ne vietetään muiden perheiden hyvässä seurassa täysihoidolla Kunnonlähteen virkistävässä ympäristössä.

Sopeutumisvalmennuskurssit

LAKU-Kuntoutus

Laku-kuntoutus on suunnattu perheille, joiden lapsella on jokin neuropsykiatrinen häiriö. Ammattilaisemme tulevat avuksi lapsen ja perheen omaan arkeen, tueksi todellisiin solmukohtiin. Kuntoutuksen aikana tehdään yhteistyötä lapsen oman arjen verkoston kanssa.

LAKU-kuntoutus

Kelan kuntoutuspalvelut nuorille

Yksilölliset kuntoutusjaksot

Kelan moniammatillinen yksilökuntoutus suunnitellaan nuoren oman tilanteen sekä kuntoutustavoitteiden mukaisesti. Kuntoutus toteutetaan Kunnonlähteellä ja se sisältää ohjelman lisäksi majoituksen täysihoidolla koko perheelle.

Nuoren yksilökuntoutus

Sopeutumisvalmennus

Sopeutumisvalmennuskursseilta saat tietoa, taitoa ja tukea arkeen. Tärkeää kursseilla on myös vertaistuki. Osa nuorten kursseista on suunnattu koko perheelle ja osa taas nuorelle itselleen. Mukana on myös etäkuntoutusta.

Diabetessoppari nuorille

Nuorten reumakurssi

Oma väylä -kuntoutus

Oma väylä on yksilöllistä kuntoutusta silloin, kun tarvitset tukea opintoihin, työelämään, sosiaalisten taitojen vahvistamiseen ja arjenhallinnan taitojen kehittämiseen. Voit hakea Oma väylä -kuntoutukseen, jos olet 16-29-vuotias ja sinulla on todettu ADHD, ADD tai Aspergerin oireyhtymä.

Oma väylä

Lastenkuntsari

Kaikki lasten kuntoutuspalvelumme on keskitetty Lastenkuntsarin omalle sivustolle. Sieltä löydät helposti eri palveluiden kuvaukset ja kurssien aikataulut sekä löydät muuta perheelle hyödyllistä tietoa kuntoutuksesta.

Lastenkuntsari

Kaikki lasten kurssit

Näitä kursseja toteutamme lasten perhekursseina tällä hetkellä. Linkit ohjaavat sinut Lastenkuntsarin sivuille lukemaan lisää ja löytämään teidän perheellenne sopiva kurssiajankohta.

ADHD

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja ADHD-lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen.

Lue lisää

Astma ja muut hengityssairaudet

Kelan sopeutumisvalmennuskurssit hengityssairaiden lasten perheille tarjoavat tietoa, taitoa ja tukea koko perheelle.

Lue lisää

Autismikirjo

Autismikirjon perhekurssit ovat Kelan tarjoamaa moniammatillista tukea perheille, joiden lapsella on autismikirjon häiriö.

Lue lisää

Cp-oireyhtymä tai muu synnynnäinen liikuntavamma

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, joilla on CP-oireyhtymä tai muu synnynnäinen liikuntavamma sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruk…

Lue lisää

Diabetes I

Diabetes-sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa monipuolista tietoa ja ohjausta sekä keinoja omaan arkeen lapsen diabeteksen kanssa.

Lue lisää

Downin oireyhtymä

Downin oireyhtymä -perhekurssi on Kelan kustantamaa tukea perheille, joissa lapsella on todettu Downin oireyhtymä.

Lue lisää

Fragile X tai Prader-Willin oireyhtymä

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, joilla on Fragile X tai Prader-Willin oireyhtymä sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen.

Lue lisää

Harvinaiset endokrinologiset ja aineenvaihduntasairaudet

Harvinaiset endokrinologiset ja aineenvaihduntasairaudet -perhekurssi on Kelan kustantamaa tukea perheille, joissa lapsella on todettu harvinainen endokrinologinen sairaus tai aine…

Lue lisää

Harvinaiset luustosairaudet

Harvinaiset luustosairaudet -perhekurssi on Kelan kustantamaa tukea perheille, joissa lapsella on todettu esimerkiksi Osteogenesis imperfecta luustodysplasia tai muu lyhytkasvuisu…

Lue lisää

Kehityksellinen kielihäiriö

Kehityksellinen kielihäiriö -sopeutumisvalmennuskurssi on Kelan tarjoama, perheelle ilmainen palvelu, joka tarjoaa teille hyödyllistä tietoa ja vertaistukea sekä mukavia kokem…

Lue lisää

Kehitysvammat

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja kehitysvammaisille, kehityshäiriöisille tai monivammaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruk…

Lue lisää

Reuma

Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen sairaudesta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista.

Lue lisää

Sydänlapset

Sydänlasten sopeutumisvalmennuskurssilla koko perhe saa hyödyllistä tietoa, taitoa ja tukea elämään lapsen sydänsairauden kanssa.

Lue lisää

Synnynnäiset rakennepoikkeavuudet

Synnynnäiset rakennepoikkeavuudet -perhekurssi on Kelan kustantamaa tukea perheille, joissa lapsella on todettu esimerkiksi suoliston kehityshäiriö hemifaciaalinen mikrosomia j…

Lue lisää

Turnerin tai Klinefelterin oireyhtymä

Turner- ja Klinefelter-perhekurssit ovat Kelan kustantamaa tukea perheille, joissa lapsella on todettu Turnerin tai Klinefelterin oireyhtymä.

Lue lisää