Lihaksikas pyörätuolissa oleva mies harjoittaa käsilihaksia fysioterapeutin ohjauksessa.
Kuntoutus

Mitä yksilökuntoutus on?

Yksilökuntoutus on sinua varten, kun haluat tukea kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi silloin, kun jokin sairaus tai vamma aiheuttaa elämääsi erilaisia haasteita. Yksilökuntoutuksessa sinä asetat kuntoutuksellesi tavoitteet ja ammattilaisilta saat konkreettista ja yksilöllisesti suunniteltua tukea omaan elämäntilanteeseesi aidosti välittäviltä ammattilaisiltamme. Palvelu on sinulle maksutonta.

Katso tietoa kuntoutusasiakkaille
Kuvio

Yksilöllisiin tavoitteisiin yksilöllistä tukea

Asiakkaanamme määrittelet itse tavoitteet kuntoutuksellesi. Sopivia tavoitteita mietitään yhdessä ammattilaisten kanssa. Meidän tehtävämme on auttaa, ohjata ja tukea sinua kohti omaa tavoitettasi. Tavoitteisiin pyritään monipuolisilla menetelmillä, jotka perustuvat tutkimusnäyttöön sekä sinun yksilöllisiin tarpeisiisi.

Yksilöllisessä kuntoutuksessa sinun hyvinvointiasi ja elämänlaatuasi edistetään kokonaisvaltaisesti ja saat konkreettisia keinoja voida paremmin omassa arjessasi. Yksilökuntoutuksessa on mahdollisuus perehtyä juuri siihen elämän osa-alueeseen, johon henkilökohtaisesti tarvitset tukea. Se on myös hetki pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle ja virkistyä hyvän olon keskuksessa.

Yksilökuntoutuksen vaihtoehtoja

Moniammatillinen yksilökuntoutus

Moniammatillinen yksilökuntoutus tukee toimintakykyäsi ja hyvinvointiasi sinun omassa arjessasi.

Lue lisää

Näkövammaisen yksilökuntoutus

Näkövammaisen kuntoutus on Kelan kustantamaa moniammatillista tukea sinulle, jolla on todettu näkövamma.

Lue lisää

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Vaativa moniammatillinen yksilökuntoutus tarjoaa keinoja arjessa selviytymiseen sairauden, vamman tai vammautumisen sattuessa kohdalle.

Lue lisää

Asiakkaiden kokemuksia yksilökuntoutuksesta Kankaanpäässä

Tärkeintä yksilökuntoutuksessa on saada ammattitaitoista apua omaan tilanteeseen. Asiakkaamme nostavat yleensä aina palautteissaan esiin erittäin osaavan sekä ystävällisen henkilökuntamme. Meidän henkilökuntamme välittää voinnistasi aidosti ja tekevät yhteistyötä sen eteen. Hyvät kuntoutustilat ja -välineistö sekä uusimmat teknologiset ratkaisut ovat myös tärkeitä.

Tämän lisäksi muu virkistävä ohjelma ja vapaa-ajan toiminta on merkityksellistä. Kuntoutusohjelman ulkopuoliset toiminnat tarjoavat mukavia, monesti ihan uusiakin elämyksiä ja kokemuksia.  Asiakkaamme arvostavat yleensä myös olemisen helppoutta. Kunnonlähde on suunniteltu kuntoutumista varten, joten tilat ovat esteettömät ja täällä on helppo olla. Viihtyisyydestä ei kuitenkaan ole tingitty.

Kuntoutuskeskus ulkokuva

Miten yksilökuntoutukseen pääsee?

Yksilölliseen kuntoutukseen voi hakeutua Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena tai harkinnanvaraisena kuntoutuksena. Toteutamme yksilökuntoutusta myös asiakkaille, joiden kuntoutuksen maksaa vakuutusyhtiö tai esimerkiksi julkinen terveydenhuolto. Voi myös itse ostaa itsellesi oman kuntoutumisloman. Tällöin rakennamme juuri sinulle sopivan kuntoutuspaketin omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan hyödyntäen eri ammattilaisia sekä talomme hyviä kuntoutusvälineitä ja -puitteita.

Oma kuntoutumisloma

Kiinnostuitko yksilökuntoutuksesta, mutta et tiedä miten voisit siihen hakeutua?

Kuntoutussihteerimme kertovat mielellään lisää ja auttavat löytämään oikean väylän kuntoutuksen pariin. Heidät tavoitat numerosta 050 394 7524 tai sähköpostitse osoitteesta [email protected]