TULES-etäkuntoutuskurssi

Tules-etäkuntoutuskurssi on Kelan kustantama ja kokonaisuudessaan etämuotoisena toteutettava kurssi sinulle, jolla on haasteita tuki- ja liikuntaelinelimistön terveydessä. Sinulla voi olla ongelmaa esimerkiksi selän, niska-hartiaseudun tai vaikkapa polven kanssa, ja tämä vaikeuttaa arkista elämää työssä ja vapaa-ajalla. Tules-kuntoutuksen tarkoituksena on antaa sinulle paljon tietoa, tukea ja erilaisia keinoja, joiden avulla pystyt vaikuttamaan omaan tuki- ja liikuntaelimistön terveyteesi sekä vähentämään tules-ongelmien vaikutuksia omaan elämään.

Tules-etäkuntoutuksesta Kunnonlähteellä vastaavat osaavat tuki- ja liikuntaelinsairauksiin erikoistuneet ammattilaisemme. Kuntoutus on moniammatillista, mikä tarkoittaa sitä, että eri työntekijämme tiiminä kulkevat kanssasi kohti parempaa arkea. Voit saada tukea hyvinvointiisi muun muassa fysioterapeutilta, lääkäriltä, psykologilta, sairaanhoitajalta, sosionomilta ja ravitsemusterapeutilta. Siten tules-kuntoutus on myös hyvin kokonaisvaltaista, ja hyvinvointiasi tarkastellaan laajana kokonaisuutena.

 

Mies näyttää peukkua frisbeegolf-korin vieressä. Taustalla vihreää kangasmetsää.

TULES-etäkuntoutuskurssit

Kelan Tules-etäkuntoutuskurssit ovat ryhmämuotoista kuntoutusta tuki- ja liikuntaelinoireisille. Kuntoutuskurssin aikana löydät keinoja voida hyvin ja toimia omassa arjessa niin, että tuki- ja liikuntaelinoireet vaikuttavat mahdollisimman vähän elämääsi.

Tules-etäkurssit on suunnattu henkilöille, jotka ovat työelämässä tai ainakin palaamassa vielä työelämään ja joilla on tuki- ja liikuntaelimistön oireita. Oireilu on kestänyt yli kolme kuukautta ja se heikentää työ- ja toimintakykyä tai toimimista omassa arjessa. Tules-etäkuntoutuskurssit sopivat henkilöille, jotka ovat motivoituneita työ- ja toimintakykynsä parantamiseen sekä halukkaita toimimaan kahdeksan hengen kurssiporukassa. Sinulla tulee olla mahdollisuus ja halu osallistua kokonaan etämuotoiseen kuntoutukseen.

Tules-etäkuntoutuskurssin toteutus

Tules-etäkuntoutuskurssin kesto on kokonaisuudessaan ennakkoyhteydenotosta seurantayhteydenottoon noin seitsemän kuukautta. Kuntoutus sisältää yksilöllisiä kuvapuheluita, kahdeksan ryhmämuotoista etäkuntoutuspäivää sekä itsenäistä verkkokuntoutusta. Perehdytämme sinut etäkuntoutukseen yksilöllisesti ennen kuntoutuksen alkua ja saat myös kuntoutuksen aikana yksilöllistä ohjausta.

Kurssi tarjoaa sinulle ratkaisukeinoja ja helpotusta tuki- ja liikuntaelinsairaudesta johtuviin arkipäivän haasteisiin ja hyödyllistä tietoa sairaudestasi sekä siihen mahdollisesti liittyvästä kivusta ja kivunhallintakeinoista.

Jokaisella asiakkaalla on kuntoutukselle omat henkilökohtaiset tavoitteet, ja myös ryhmän yhteisiä tavoitteita määritetään kuntoutuksen alussa. Kurssin ohjelmaa voidaan muokata ryhmän tavoitteiden mukaisesti.

Kurssilla on ryhmätoimintaa, käytännön harjoittelua, pienryhmätyöskentelyä, vertaistukitoimintaa ja yksilöllisiä asiantuntijatapaamisia. Tarvittaessa voidaan tehdä yhteistyötä muiden arjen toimijoiden kanssa.

 

Kelan TULES-etäkuntoutuskurssien ajankohdat

Tervetuloa Kuntoutuskeskus Kankaanpään osaavien ammattilaisten vetämille Kelan TULES-etäkuntoutuskursseille, joihin voit osallistua omasta arjestasi joustavasti. Tästä taulukosta löydät seuraavat meillä alkavat kurssit:

Tules-etäkuntoutuskurssi

89843
Tules-etäkuntoutuskurssi

  • Jakso: 01.09.-31.03.2025

89844
Tules-etäkuntoutuskurssi

  • Jakso: 01.09.-31.03.2025

89845
Tules-etäkuntoutuskurssi

  • Jakso: 15.09.-30.04.2025

89846
Tules-etäkuntoutuskurssi

  • Jakso: 01.10.-30.04.2024

89847
Tules-etäkuntoutuskurssi

  • Jakso: 01.11.-31.05.2025

89848
Tules-etäkuntoutuskurssi

  • Jakso: 01.12.-30.06.2025

Näin haet Tules-etäkuntoutuskurssille

Oma fysioterapeuttisi voi kirjoittaa sinulle suosituslomakkeen kuntoutuskurssille hakemista varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se suosituslomakkeen kanssa Kelaan esimerkiksi OmaKela-palvelun kautta. Näille kursseille hakemiseksi ei tarvita lääkärin lausuntoa. Kela kustantaa kuntoutuksen ja voi maksaa ryhmäkuntoutuspäivien ajalta myös kuntoutusrahaa.

Täytä hakemus

Muut tules-kuntoutuspalvelumme

PERINTEISET TULES-KURSSIT

Jos haluat osallistua mieluummin perinteiselle, Kunnonlähteellä toteutettavalle tules-kurssille, lue lisää täältä. 

MONIAMMATILLISET YKSILÖLLISET KUNTOUTUSJAKSOT

Kun tarvitaan yksilöllisempää otetta kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen, voi hakeutua moniammatilliseen tules-yksilökuntoutukseen joko Kelan harkinnanvaraisena tai vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena. Yksilöllinen kuntoutusjakso suunnitellaan oman tilanteen ja yksilöllisen tarpeen mukaan.

  • Harkinnanvaraisessa kuntoutuksessa ei ole ikärajaa.  Lue lisää täällä.
  • Vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen voi päästä alle 65-vuotias, jolla tule-sairaudesta on merkittävää ja pitkäkestoista haittaa toimintakyvylle arjessa. Lue lisää täällä.

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524