Näkövammaisten kuntoutus ja sopeutumisvalmennus

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus on Kelan kustantama kurssi sinulle, jolla on todettu jonkin asteinen näkövamma. Kurssilta saat paljon tietoa näkövammaisuudesta ja erilaisista kuntoutus- ja tukitoimista sekä tukea oman hyvinvointisi ja elämänlaatusi edistämiseen. Kursseille ei ole yläikärajaa ja voit olla työelämässä tai poissa työelämästä.

Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin näkövamman mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

 

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus toteutuu näin

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus koostuu viiden vuorokauden kurssista täysihoidolla Kunnonlähteellä. Myös läheisesi voi osallistua kurssille Kelan kustantamana kolmen vuorokauden ajan viikon alusta. Otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua ja myös kuntoutuksen loputtua tehdään vielä 1-2 yhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmämme. Tukenasi ovat muun muassa erikoislääkäri, näkövammaistaitojen ohjaaja, sosionomi tai kuntoutuksen ohjaaja, fysioterapeutti, it-ohjaaja ja toimintaterapeutti.

Omat yksilölliset tavoitteesi ovat sopeutumisvalmennuksen lähtökohtana. Kuntoutus sisältää sekä yksilöllisiä tapaamisia asiantuntijoiden kanssa että ryhmässä toimimista. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä omassa arjessa selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys

 

Milloin näkövamma-kursseja alkaa?

Kunnonlähteellä alkaa useita näkövammakursseja vuosittain, ja näille kursseille voit hakea vaikka heti. Alla näet kuntoutuskurssien numerot ja ajankohdat.

Näkövammaisten kurssit

87434
Näkövammaisten kurssi työelämässä oleville

  • Jakso: 16.09.-20.09.2024

87437
Näkövammaisten kurssi eläkkeellä oleville

  • Jakso: 05.08.-09.08.2024

87438
Näkövammaisten kurssi eläkkeellä oleville

  • Jakso: 28.10.-01.11.2024

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus – hae näin!

Näkövammakurssit ovat valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi lääkärin kanssa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan ja sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 tai KU104 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.

Täytä KU104 hakemus Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524