Asiakas ja kuntoutuksen asiantuntija keskustelevat.

Tietoa kuntoutusasiakkaillemme

Oletko tulossa meille kuntoutukseen? Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa kuntoutusjaksoasi varten.

 • Kuntoutukseen tulija huolehtii itse matkajärjestelyistä. Helpoiten Kunnonlähteelle pääsee omalla autolla tai Kelan kustantamaan kuntoutukseen Kela-taksilla. Omalla autolla tulevalle meillä on runsaasti parkkitilaa sekä esteetön pysäköinti pääoven edessä. Kelan matkakorvauksista ja Kela taksin tilaamisesta löydät lisätietoja täältä. 

  Julkisia kulkuvälineitä käyttäen Kankaanpäähän pääsee linja-autolla, ja linja-autoasemalta on matkaa Kunnonlähteelle noin 1,5 km. Lähin rautatieasema on Parkanossa, josta matkaa Kankaanpäähän tulee noin 45 km.

  Google maps – katso sijainti ja suunnittele reitti
  Matkahuolto – linja-autojen aikataulut
  VR – juna-aikataulut
  Kela – taksin tilausohjeet

 • Voit halutessasi saapua Kunnonlähteelle jo kuntoutusjaksoasi edeltävänä päivänä. Ellet asu ihan lähellä Kunnonlähdettä, suosittelemme tätä vaihtoehtoa. Näin voit kuntoutuksen aloituspäivänä herätä jo valmiiksi Kunnonlähteellä, nauttia aamiaisen ja aloittaa päivän kaikessa rauhassa ilman matkustamista.

  Kuntoutusta edeltävän yön majoitus maksaa sinulle 40 euroa, ja tästä voit hakea Kelalta yöpymisrahaa.

  • Kela-kortti
  • itselläsi olevat alle vuoden vanhat ja tutkimuksen kannalta olennaiset lääkärinlausunnot, terapia- ja tutkimuslausunnot (esim. puheterapia, neuropsykologia, toimintaterapia) sekä laboratoriovastaukset
  • käyttämäsi lääkkeet ja niiden reseptit
  • hoito-ohjeet ja apuvälineet (liikkumisen, toiminnan ja kommunikaation)

  Lisäksi

  • mukava vapaa-ajan asu
  • ulko- ja sisäliikuntaan soveltuvat varusteet, myös jalkineet sekä vaihtovaatteita
  • uimapuku
  • henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet
 • Lähettämässämme kutsussa on mainittu kuntoutusohjelman alkamisaika. Saapuessasi vastaanottoomme saat saat tarkemmat ohjeet aloituspäivän kulusta. Kuntoutuksen aloituspäivänä on infotilaisuus, jossa kerrotaan kuntoutusjaksoon liittyvistä käytännön asioista ja tutustutaan taloon.

 • Kelan kuntoutukseen kuuluu majoitus kahden hengen huoneissa tai perhehuoneistoissa. Huonevarusteluun kuuluu radio, tv ja puhelin sekä pyyhkeet ja vuodevaatteet. Tarvittaessa asiakkaidemme käytössä on yhden euron kolikolla toimiva pesukone ja kuivausrumpu.

  Avustettavat asiakkaat majoittuvat erityisvarustetuissa huoneissa, ja käytettävissä on tarvittaessa ympärivuorokautinen avustuspalvelu. Tällöin pyykinpesusta huolehtii tarvittaessa osaston henkilökunta.

  Yhden hengen huoneessa majoittuminen on mahdollista lisämaksusta 40e/vrk, mikäli huoneita on vapaana.

 • Kuntoutukseesi saattaa kuulua osuus myös läheisellesi maksajatahon kustantamana, ja tästä olet saanut tietoa kuntoutuspäätöksessäsi ja kutsukirjeessäsi.

  Tämän lisäksi voitte toki varata läheiselle oman majoituspaketin sekä haluamianne lisäpalveluja.

   

 • Täysihoitoon kuuluu aamiainen, lounas, välipala ja päivällinen. Kuntoutukseen kuuluvia aterioita voit halutessasi täydentää kahvion herkullisella tarjonnalla. Erityisruokavaliot tarkennetaan ennakkotietokyselyissä sekä -yhteydenotoissa.

  Kuntoutuksen maksajataho kustantaa erityisruokavaliot, joita tarvitset terveydellisin perustein (lääkärintodistus). Muita erityisruokavalioita noudattaville tarjoamme mielellämme yksilöllisen ruokavalion mukaisia ruokia ennakkotilauksesta pientä korvausta vastaan.

  Tuunaa kuntoutusjaksosi
 • Iltaisin vapaa-ajan ja kädentaidon ohjaajamme järjestävät ohjattua toimintaa asiakkaidemme ilosi. Omatoimisesti käytettävissä ovat muun muassa hyvät liikuntapalvelumme, asiakaskirjasto ja asiakastietokoneet.

  Ravintola Kangaspolussa lauletaan karaokea ja silloin tällöin vietetään tanssi-iltojakin.
  Voit täydentää kuntoutusjaksoasi lisäpalveluilla ja hemmottelulla. Talossamme on tarjolla mm. kampaajan, parturin, kosmetologin ja hierojan palveluita.

  Tuunaa kuntoutusjaksosi
 • Tuunaa kuntoutusjaksosi -lomakkeella pystyt ilmoittamaan meille edellä mainittuja asioita ennen saapumistasi ja tekemään lisävarauksia sinulle maksetun kuntoutussisällön lisäksi. Suosittelemme käymään lomakkeen läpi hyvissä ajoin ennen kuntoutuksen alkua.

  Siirry tuunaamaan tästä

  Lämpimästi tervetuloa kuntoutukseen Kunnonlähteelle!


JÄIKÖ VIELÄ KYSYTTÄVÄÄ?

OTA YHTEYTTÄ!

Kuntoutustoimisto,
p. 050 394 7524 (kuntoutusasiat)

Vastaanotto,
p. (02) 57 333 (majoitusasiat)