MS-tauti sopeutumisvalmennus

Kelan sopeutumisvalmennuskurssit MS-tautia sairastaville, työssä oleville ja työelämästä poissa oleville

MS-kuntoutus- / sopeutumisvalmennuskurssin tavoitteena on turvata ja parantaa työ- tai opiskelukykyä sekä itsenäistä toimimista omissa arjen ympyröissä. Moniammatillisessa kuntoutuksessa toimintakykyä pystytään tukemaan kokonaisvaltaisesti eri osa-alueet huomioiden. Kurssilla opitaan tuntemaan oman sairauden aiheuttamia rajoitteita, mutta toisaalta löytämään voimavaroja ja keinoja aktiiviseen toimimiseen. Mukavassa ryhmässä päästään jakamaan kokemuksia sekä saamaan ja antamaan vertaistukea.

Kohderyhmä

Sopeutumisvalmennuskurssin kohderyhmänä ovat MS-tautia sairastavat aikuiset, joiden selviytymistä osallisuutta omassa arjessa voidaan tukea kuntoutuksen keinoin. Kuntoutuja voi olla työelämässä, palaamassa työhön, opiskelija, kuntoutustuella tai poissa työelämästä.

MS-tauti sopeutumisvalmennuskurssin toteutus

Kurssi on kestoltaan viisi vuorokautta ja se vietetään täysihoidolla Kunnonlähteellä. Sopeutumisvalmennus käynnistyy ennakkoyhteydenotolla, ja kurssin jälkeen toteutetaan vielä seurantayhteydenottoja. Kurssilla toimitaan suurimmaksi osaksi ryhmissä. Kurssille osallistuu 10 kuntoutujaa.

Kuntoutuksen tavoitteisiin pyritään käytännön harjoittelujen, vuorovaikutusta edistävien keskustelujen ja tekemisen avulla. Ryhmän tuella kannustetaan itsenäiseen työskentelyyn sekä hallinnantunteen ja muutosprosessin vahvistamiseen.

Kurssien ajankohdat

MS-sopeutumisvalmennuskurssi

89260
MS-sopeutumisvalmennuskurssi

  • Jakso: 30.09.-04.10.2024

91352
MS-sopeutumisvalmennuskurssi

  • Jakso: 12.05.-16.05.2025

Hakeminen

Kerro omalle lääkärillesi kuntoutustarpeestasi ja –tavoitteistasi. Lääkäri kirjoittaa B-lausunnon, joka tarvitaan kuntoutushakemuksen liitteeksi. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) ja toimita hakemus liitteineen Kelan toimistoon.

 

KU132 mallihakemus Täytä KU104 hakemus Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524