Diabetes-kuntoutuskurssi

Sopeutumisvalmennuskurssi tyypin 1 diabetesta sairastaville aikuisille

Kelan diabetes-kuntoutuskurssi on ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Sopeutumisvalmennuskurssille voit hakea, jos olet yli 20-vuotias ja sinulla on diagnosoitu tyypin 1 diabetes. Voit olla työelämässä tai poissa työelämästä.

Diabetes-kurssilta saat monipuolisesti hyödyllistä tietoa ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua aktiiviseen osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin diabeteksen mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

Diabetes kurssi toteutuu näin

Tyypin 1 diabetesta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi rakentuu seuraavista elementeistä:

  • ennakkoyhteydenotto puhelimitse
  • kolmen vuorokauden kuntoutusjakso Kankaanpäässä täysihoidolla
  • kahdeksan viikon etäkuntoutusjakso
  • yksi tai kaksi seurantayhteydenottoa tarpeen mukaan

Sopeutumisvalmennuskurssi sisältää vertaistuen mahdollistavaa ryhmätoimintaa sekä yksilöllisiä tapaamisia. Etäkuntoutusjaksoon sisältyy etäkuntoutuspäiviä, videopuheluita, itsenäistä työskentelyä ja ryhmän tapaamisia tiimin työntekijöiden ohjaamina verkossa. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmä, Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, diabeteshoitajalta, ravitsemusterapeutilta, psykologilta, fysioterapeutilta ja kuntoutuksen ohjaajalta.

Koska kuntoutuskokonaisuus sisältää etätyöskentelyä, tarvitset mahdollisuuden sekä valmiudet työskennellä verkossa.

Milloin diabetes-kurssi voi alkaa?

Kuntoutusta diabetesta sairastaville tarjoamme neljällä alkavalla kurssilla vuosittain. Jokaiselle kurssille mahtuu kymmenen kuntoutujaa. Kuntoutukseen haku on nyt auki, ja alla näet kuntoutuskurssien numerot sekä ajankohdat.

Diabeteskurssi aikuisille

88023
Diabetes-kurssi

  • Lähijakso: 19.08.-21.08.2024
  • Etäjaksot:12 vko

88024
Diabetes-kurssi

  • Lähijakso: 09.12.-11.12.2024
  • Etäjaksot:12 vko

Hae näin!

Diabetes-kurssit ovat valtakunnallisia, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa tai terveyskeskuksessa. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen ykköstyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi sinulle sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan diabetes-sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan.

KU132 mallihakemus Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Petra Järvinen

Sairaanhoitaja [email protected] 044 467 6892