Reumasairaudet – Reuma kuntoutus

Kelan sopeutumisvalmennuskurssi nivelreumaa, selkärankareumaa tai nivelpsoriasista sairastaville aikuisille

Reumakuntoutus eli nivelreumaa, selkärankareumaa tai nivelpsoriasista sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi on Kelan kustantama palvelu. Reumakurssilta saat tukea elämääsi nivelreuman, selkärankareuman tai nivelpsoriasiksen kanssa sekä paljon hyödyllistä tietoa ja keinoja hyvän olon arkeen reumasairaudesta huolimatta. Kurssi on myös virkistävä kokemus sekä tarjoaa mahdollisuuden keskittyä kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiin. Mukavassa ryhmässä  pääset jakamaan kokemuksia ja saat vertaistukea – huomaat, ettet ole yksin sairauden tuomien asioiden kanssa.

Kursseille voivat hakea kaiken ikäiset aikuiset, ja voit olla työelämässä tai eläkkeellä. Yläikärajaa ei ole.

Mustikoita ja mustikan lehtiä puisessa kipossa ja alustalla,

Minkälainen Kelan reumakurssi on?

Kelan reumakurssit toteutetaan kahdessa jaksossa, joiden pituus on 4+3 vuorokautta. Nivelreumaa, selkärankareumaa ja nivelpsoriasista sairastaville järjestetään omat kurssinsa, joiden ajankohdat löydät alempaa tältä sivulta. Reumakurssien jaksot vietetään täysihoidolla virkistävässä Kunnonlähteen ympäristössä. Lisäksi pidämme sinuun yhteyttä ennen kuntoutusta, kuntoutusjaksojen välissä ja kuntoutuksen jälkeen.

Reumakurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmämme. Saat tukea muun muassa reumatologian erikoislääkäriltä, fysioterapeuteilta, psykologilta, sosionomilta sekä muilta kuntoutuksen ammattilaisilta.

Kurssilla toimitaan suurimmaksi osaksi ryhmissä. Kuntoutuksen tavoitteisiin pyritään käytännön harjoittelujen, vuorovaikutusta edistävien keskustelujen sekä monipuolisen yhdessä tekemisen avulla.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kannustetaan aktiiviseen arkeen sekä tuetaan monipuolisesti toimintakykyä ja hyvinvointia. Ryhmän tuella löydetään ja tunnistetaan omia voimavaroja.

 

Milloin reumakursseja alkaa?

Nivelreumaa, selkärankareumaa ja nivelpsoriasista sairastaville tarjoamme useita alkavia kursseja vuosittain.  Kelan reumakursseille kannattaa hakea mahdollisimman hyvissä ajoin. Alla näet reumakurssien numerot ja ajankohdat.

Reuma-sopeutumisvalmennuskurssi

87036
Reuma-sopeutumisvalmennuskurssi, nivelreuma

  • Alkujakso: 26.08.-29.08.2024
  • Päätösjakso:23.04.-25.04.2025

87038
Reuma-sopeutumisvalmennuskurssi, nivelreuma

  • Alkujakso: 11.11.-14.11.2024
  • Päätösjakso:09.06.-11.06.2025

87039
Reuma-sopeutumisvalmennuskurssi, selkärankareuma

  • Alkujakso: 09.09.-12.09.2024
  • Päätösjakso:16.06.-18.06.2025

87040
Reuma-sopeutumisvalmennuskurssi, nivelpsoriasis

  • Alkujakso: 07.10.-10.10.2024
  • Päätösjakso:23.06.-25.06.2025

Kelan reumakurssit – hae näin!

Kelan reumakurssit ovat valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Reumakurssille voivat hakea työelämässä olevat tai työelämästä poissa olevat. Voit myös opiskella tai olla kuntoutustuella. Yläikärajaa näille kursseille ei ole.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi reumapolilla, työterveyshuollossa tai terveyskeskuksessa asioidessasi. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen reumakurssi sinulle tällä hetkellä sopiva ja hyödyllinen. Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan nivelreumaa, selkärankareumaa tai nivelpsoriasista sairastavien sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.

Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524