ALS-kuntoutus ja sopeutumisvalmennus

Kelan ALS-kuntoutus on sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat aidosti välittävää ja asiantuntevaa tukea sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen. ALS-sopeutumisvalmennuskurssille voit hakea, jos sinulla on diagnosoitu ALS ja sinulla on riittävästi toimintakykyä osallistuaksesi ryhmämuotoiseen kuntoutukseen. Myös läheisesi voi osallistua kuntoutukseen Kelan päätöksellä.

Kurssilta saat monipuolisesti tukea ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla vahvistetaan omia voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin sairauden ja sen tuomien haasteiden kanssa.

ALS-kuntoutus toteutuu näin

ALS-kuntoutus koostuu kuuden vuorokauden kuntoutusjaksosta täysihoidolla Kunnonlähteellä. Ennen kurssin alkua otamme sinuun yhteyttä ja kuntoutuksen loputtua kokonaisuus sisältää vielä 1-2 seurantayhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava työryhmämme. Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, sairaanhoitajalta, psykologilta, fysioterapeutilta, ravitsemusterapeutilta, puheterapeutilta ja sosionomilta. Joku tiimin jäsenistä toimii omaohjaajanasi, joka on tukenasi koko kuntoutusprosessin ajan.

ALS-kurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiisi liittyviä teemoja. Vertaistuella on ALS-kursseilla tärkeä merkitys.

Kurssin ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Milloin ALS-kuntoutusta alkaa?

Kuntoutusta tarjoamme kolmella alkavalla ALS-kurssilla vuosittain. Jokaiselle kurssille mahtuu kuusi kuntoutujaa ja heidän läheisensä. Vuoden 2023 kursseille on nyt haku auki.

ALS-parikurssi

88609
ALS-parikurssi

  • Jakso: 22.04.-27.04.2024

88610
ALS-parikurssi

  • Jakso: 09.09.-14.09.2024

Hae näin!

ALS-kuntoutus on valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa. Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan ALS-sopeutumisvalmennuskurssia. Vaihtoehtoisesti sinulla voi olla julkisessa terveydenhuollossa tehty kuntoutussuunnitelma, jossa sopeutumisvalmennus on mainittu.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 tai KU104 ja toimita se lääkärinlausunnon tai kuntoutussuunnitelman kanssa Kelaan.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Virpi Sundvall

Fysioterapeutti [email protected] 044 467 6486