Naisporukka nauttii olostaan porealtaassa.
Lomailu kuuluu kaikille

Tuetut lomat

Tuetut lomat on tarkoitettu kaikille – asuinpaikkaan, ikään tai taustaan katsomatta. Kunnonlähde Kankaanpäässä järjestetään tuettuja lomia niin aikuisille kuin lapsiperheillekin ja monille eri kohderyhmille vertaislomina. Teemme yhteistyötä MTLH ry:n sekä Hyvinvointilomat ry:n kanssa. Vuoden 2024 lomat ovat nyt haettavissa, joten lue lisää ja hae mukaan lomalle!

Mistä tuetuissa lomissa on kyse?

Tuetut lomat – kenelle?

Tuettuja lomia voivat hakea kaikki Suomessa asuvat henkilöt, ja lomajärjestöt myöntävät lomat eniten tarvitseville hakijoiden joukosta. Erityislomia voivat hakea kyseiseen kohderyhmään kuuluvat lomanhakijat. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

Miten?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen, perhelomilla lapsille iltapala), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Ohjelmaan voi osallistua oman mielen mukaan tai nauttia lomasta omatoimisesti touhuillen ja rentoutuen. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse.

Mitä maksaa?

Omavastuuosuus on vain 125€/henkilö/5 vuorokautta. MTLH:n lomissa alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilmaiseksi ja Hyvinvointilomien lomissa alle 16-vuotiaat. Lomatoimintaa rahoittaa STEA.

Mahdoton mahdollisuuksien kattaus

Liiku ja voi hyvin

Pulahda altaaseen, heitä frisbee koriin, kaada keiloja, tähtää tauluun, treenaa, jumppaa, joogaa. Kävele, pyöräile, kiipeile, pelaile. Hyvän olon hotellissa on paljon liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia, jotka ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä. Sauna- ja allasosasto, kuntosali ja muiden liikuntatilojen käyttö keilausta lukuun ottamatta sisältyvät meillä majoituksen hintaan. 

Oleskeluasi voit maustaa myös erilaisilla rentouttavilla hoidoilla.

Tutustu liikuntapalveluihimme Hoidot ja lisäpalvelut

Hyvinvointilomat ry – vuoden 2024 lomat

Aikuisille

Hyvän mielen loma
Hyvänmielen loman tavoitteena ovat psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen ja vahvistaminen, arjen hallinnan keinojen etsiminen, yksinäisyyden torjuminen sekä vertaistuen saaminen. Tavoitteena on, että lomailija aktivoituu oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen arjessa.

06.05.–11.05.2024
19.08.–24.08.2024 (Loma hengityssairaille. Haku päättyy 9.6.2024)

Hae lomalle täällä.

 

MTLH ry – vuoden 2024 lomat

Aikuisille

Työikäisten loma
Lomien tavoitteena on lisätä lomalaisen voimavaroja ja tarjota mahdollisuus vertaisseurassa toimimiseen, virkistymiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Lomaohjelmassa on ohjattua liikuntaa, asiantuntijaluentoja sekä kuntotesti, josta saa testipalautteen ja ohjeistuksen.

26.08.–31.08.2024


Senioriloma 60+
Senioriloma on tarkoitettu eläkeikää lähestyville ja lähivuosina eläköityneille yli 60-vuotiaille. Lomalla pääset viettämään aikaa muiden senioreiden kanssa. Saat nauttia täysihoidosta sisältäen ruokailun sekä ohjattua yhteistä tekemistä muiden lomailijoiden kanssa. Loma tarjoaa virkistävän irtioton ja antaa voimavaroja myös arjen tueksi!

29.04.–04.05.2024
12.08.–17.08.2024


Vertaisloma aikuisille

Vertaislomilla sinua ja muita lomalaisia voi yhdistää esimerkiksi sama sairaus, vamma tai perhetilanne. Järjestämme vertaislomat yhteistyössä järjestöjen kanssa.

Sinun ei tarvitse olla järjestön jäsen hakeaksesi lomaa, mutta sinun tulee kuulua järjestön kohderyhmään. 

Vertaislomalla pääset virkistymään ja rentoutumaan. Lomalla voit jakaa kokemuksia ja saada toisilta samassa elämäntilanteessa olevilta lomalaisilta vertaistukea ja vinkkejä arkeen. Ympäristön vaihdos voi energisoida sinua ja/tai perhettäsi ja täysihoito ja valmis ruoka tarjoavat irtioton arjesta. 

07.10.–12.10.2024 Keski-Suomen Sydänpiiri ry
03.11.–08.11.2024 Suomen Punainen Risti
17.11.–22.11.2024 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry


Vertaisloma toimintarajoitteisille aikuisille
Toimintarajoitteisten aikuisten vertaisloma sopii sinulle, jolla on toimintakyvyn rajoitteita ja tarvitset esteettömän ja erityistarpeet huomioivan lomaympäristön. Lomalla voit osallistua hyvinvointia tukevaan ohjelmaan oman toimintakyvyn ja jaksamisen mukaan yhdessä lomaryhmän kanssa. Toisilta lomalaisilta voit saada vertaistukea, vinkkejä ja erilaisia näkökulmia oman elämän tueksi.  

Mikäli tarvitset henkilökohtaista apua päivittäistoimissa, hae lomaa oman avustavan henkilön kanssa.

19.08.–24.08.2024 Suomen Ehlers-Danlos Yhdistys
27.10.–01.11.2024 Invalidiliitto ry


Omaishoitajan ja hoidettavan loma
Omaishoitajan ja hoidettavan lomat on tarkoitettu omaishoitajille ja hoidettaville yhdessä. Lomien tavoitteena on lisätä omaishoitajan ja hoidettavan voimavaroja ja osallisuutta tarjoamalla mahdollisuus virkistykseen, lepoon ja vertaistukeen. Lomaohjelmassa on omaishoitajalle ja hoidettavalle osin erillistä ja osin yhteistä ohjelmaa. Loman aikana päävastuu hoidettavasta on omaishoitajalla. Lomaan kuuluu majoitus kahden hengen huoneissa, täysihoitoruokailut, lomaohjelma sekä hemmotteluhoito.

05.05.–10.05.2024 Omaishoitajaliitto ry
01.12.–06.12.2024 Omaishoitajaliitto ry


Lapsiperheille

Muksuloma

Muksulomat on suunnattu alle kouluikäisten lasten perheille.

Lapsiperheiden lomalla perheenne voi viettää aikaa yhdessä. Lomalla ei tarvitse huolehtia ruokailuista tai muista arkisista asioista, vaan voitte keskittyä rentoutumiseen ja yhdessäoloon mukavan lomaohjelman ja toisten lapsiperheiden parissa. Yhteinen aika, irtiotto arjesta ja täysihoito tarjoavat energisoivan kokemuksen ja lomamuistoja koko perheelle. 

30.06.–05.07.2024


Perheloma

Perhelomat on suunnattu perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia.

Lapsiperheiden lomalla perheenne voi viettää aikaa yhdessä. Lomalla ei tarvitse huolehtia ruokailuista tai muista arkisista asioista, vaan voitte keskittyä rentoutumiseen ja yhdessäoloon mukavan lomaohjelman ja toisten lapsiperheiden parissa. Yhteinen aika, irtiotto arjesta ja täysihoito tarjoavat energisoivan kokemuksen ja lomamuistoja koko perheelle. 

24.06.–29.06.2024
07.07.–12.07.2024


Vertaisloma lapsiperheille
Vertaislomat on tarkoitettu perheille, joita yhdistää saman sairaus, vamma tai elämäntilanne. Vertaislomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. 

03.06.–08.06.2024 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
09.06.–14.06.2024 Aivovammaliitto ry
14.07.–19.07.2024 Leijonaemot ry
21.07.–26.07.2024 Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Sinun ei tarvitse olla järjestön jäsen hakeaksesi lomaa, mutta sinun tulee kuulua järjestön kohderyhmään.

 


Kodassa on tulet ja porukka istuu ympärillä. Pyörätuolissa oleva mies on lisäämässä puita pesään.

Tuetut lomat – Miten pääsen mukaan?

MTLH:n lomille hakeminen

Tuetuille lomille haetaan MTLH ry:n kautta. Haku vuoden 2023 lomille on nyt auki, ja pääset hakemaan lomillemme täältä. Voit halutessasi valita 1-3 toivetta rivin lopussa olevasta kohdasta ”Lisää lomatoive”. Sen jälkeen pääset hakulomakkeelle painikkeella ”Hae lomaa”. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen jakson alkua. Tutustu myös MTLH:n omiin nettisivuihin.

Hyvinvointilomien lomille hakeminen

Löydät hakuohjeet ja lomakkeen täältä.

Mikä on sinun huonetyyppisi?

Majoitusvaihtoehdot

Valikoimastamme löytyy sopiva vaihtoehto niin yksin matkaavalle kuin isoille perheillekin. Myös esteettömiä huoneita meillä on monenlaisiin tarpeisiin. Suurin osa majoitustiloistamme sijaitsee päärakennuksessa ja huoneistot ovat erillisissä rivi- tai paritaloissa Kunnonlähteen läheisyydessä.

 • Hotellihuone, jossa rauhalliset vihreän ja ruskean sävyt.

  Huoneet sijaitsevat päärakennuksessa.
  Monissa huoneissa on parveke tai patio.
  Saatavana myös esteettömiä huoneita.

 • Perhehuone, jossa kaksi sänkyä ja yöpöydät.

  Huoneissa on kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone, ruokapöytä sekä jääkaappi ja mikro.

 • Rivitalohuoneisto, jossa keittonurkkaus, ruokapöytä neljälle, sohva ja sohvapöytä.

  Kaksi makuuhuonetta, olohuone keittiönurkkauksella ja sauna
  Keittiön varustukseen kuuluvat jääkaappi, mikro, kahvinkeitin ja kertakäyttöastiat.

 • Paritalohuoneiston olohuone, jossa mukea sohva ja pari nojatuolia. Taustalla näkyy keittiö.

  Kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, sauna
  Keittiön varustukseen kuuluvat jääkaappi, sähköliesi/uuni, kahvinkeitin ja kertakäyttöastiat


Olemme täällä sinua varten

Jäikö joku asia mietityttämään? Meille voit aina soittaa tai laittaa viestiä – hyvä ja henkilökohtainen palvelu ihmiseltä ihmiselle on kunnia-asiamme. Ota rohkeasti yhteyttä vastaanottoomme!

Soita Laita sähköpostia