Kuva esteettömästä kodasta, jossa on tulet. Etualalla pyörätuolissa oleva mies juo kahvia. Taustalla Nainen ja mies istuvat seinustan penkillä.

Esteettömyys

Tervetuloa nauttimaan Kunnonlähteen esteettömästä ympäristöstä! Meillä on aidosti helppo olla, sillä yhdenvertainen toimiminen apuvälineiden kanssa on huomioitu jo talon rakennusvaiheessa. Myös aistiesteettömyyteen olemme kiinnittäneet huomiota. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa tilojemme esteettömyydestä.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Kankaanpäähän voit saapua linja-autolla esimerkiksi Porin tai Tampereen kautta. Ajantasaiset aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi.  Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Parkanossa ja Porissa. Matka linja-autoasemalta Kunnonlähteelle on noin 1,5 kilometriä, ja se taittuu helpoiten taksilla. Saattoliikenne saa ajaa pääovelle.

Kelan kuntoutukseen voit tulla jo kotoa saakka Kela-taksilla, jonka omavastuuhinta on 25e/suunta. Kelan matkakorvauksista löytyy lisätietoa täällä.

Omalla autolla liikkuville meillä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa sekä paljon esteettömiä pysäköintipaikkoja pääoven läheisyydessä.

Esteettömyys piha-alueilla

Kulkureitit esteettömiltä autopaikoilta ja saattoliikenteen pysähdyspaikoilta sisäänkäynnille ovat helppokulkuisia, ja talvikunnossapidosta huolehditaan asianmukaisesti.

Kulkuväylät ovat helppokulkuisia, valaistuja ja talvikunnossapidosta huolehditaan. Ulkoalueillamme ei ole tasoeroja tai portaita.

Kulkuväylillä on levähdysmahdollisuuksia.

Piha-alueillamme on asfaltoituja reittejä, jotka ovat kuljettavissa esimerkiksi pyörätuolilla. Metsässä kulkee myös asfaltoitu kuntopolku, joten myös apuvälineiden kanssa pääsee luontoon.

Sisäänkäynti ja aulatila

Sisäänkäynnissämme ei ole portaita eikä tasoeroja. Ovet avautuvat automaattisesti liiketunnistimella.

Vastaanotossamme voi asioida seisten tai istuen.

Aulatiloissamme on paljon istuimia sekä esteetön WC-tila.

Liikkuminen sisätiloissa

Tilat ovat avarat, ja niissä on helppo liikkua apuvälineiden kanssa. Kaikkiin päärakennuksen tiloihin sekä majoitushuoneisiin on esteetön pääsy. Kerroksesta toiseen voi siirtyä tilavalla hissillä ja käynti hisseille on esteetön. Käytävien väliset ovet avautuvat automaattisesti liiketunnistimella.

Ravintola

Ravintolassamme saat nauttia ruokailusta esteittä. Ravintolamme on yhdessä tasossa ja siellä on tilaa liikkua myös apuvälineiden kanssa. Käytettävissä on myös erilaisia korkeussäädettäviä pöytiä ja erikorkuisia tuoleja.

Noutopöydän herkkuihin ylettyy hyvin myös pyörätuolista käsin. Jos tarvitset avustusta, ruokasaliavustajamme auttavat ruuan keräämisessä ja tarjottimen pöytään viemisessä.

Ruokailutilan lähettyvillä on esteetön WC-tila.

Majoitustilat

Kaikki päärakennuksen majoitustilat ovat sellaisia, joissa pystyy ja mahtuu liikkumaan myös apuvälineiden kanssa. Reitti huoneisiin on esteetön. Kaikissa huoneissa suihkutila on esteetön.

Lisäksi meillä on huoneita, joissa on erityinen varustelutaso esteettömyyttä ajatellen. Näissä huoneissa on sähkösäädettävät sängyt, erityisen tilavat wc:t ja wc-istuimen ympärillä käsituet. Tarvittaessa myös wc-istuimen korokkeita, suihkutuoleja ja muita apuvälineitä on saatavilla huoneeseen.

Esteettömyys sauna- ja allasosastolla

Sauna- ja allasosastolle on esteetön pääsy apuvälineiden kanssa.

Pukeutumis- ja peseytymistiloissa mahtuu toimimaan myös apuvälineiden kanssa. Suihku- ja pyörätuoleja on käytettävissä.

Saunassa mahtuu kääntymään suihkutuolilla ja lauteille siirtymisen tukena on kaiteet.

Uima-altaaseen pääsee helppokulkuisia portaita tai luiskaa pitkin sekä tarvittaessa hissillä. Porras ja hissi on sijoitettu uintialueen ulkopuolelle, portaissa on käsijohteet molemmin puolin.

Vammaiskortin A-merkinnällä avustaja pääsee maksutta mukaan sauna- ja allasosastolle.

Liikuntatilat

Kaikkiin liikuntatiloihimme on esteetön kulku. Kuntosalilla on laitteet, joita voi käyttää myös pyörätuolissa istuen. Keilahallissa on myös mahdollista keilata kevennetyillä palloilla, kaiteesta tukea ottaen tai kouruja hyödyntäen. Meillä on mahdollisuus päästä kokeilemaan myös ilma-ase- tai jousiammuntaa sekä muita mukavia liikuntalajeja. Ulko-alueilla frisbeegolf- koreista ja suunnistusrasteista osa on asfaltoitujen polkujen varrella.

Apuvälineet

Otathan omat henkilökohtaiset apuvälineet mukaan. Tarvittaessa meiltä on saatavilla lainaksi muun muassa WC-istuimen korokkeita, suihkutuoleja ja henkilönostolaitteita.

Henkilökunta

Koko henkilökuntamme on tottunut palvelemaan asiakkaita, joilla on erilaisia toimintakyvyn rajoitteita. Kysy rohkeasti lisää, jos joku asia jää mietityttämään tai tarvitset esimerkiksi apuvälineitä vierailusi ajaksi.

Tarvittaessa meiltä on saatavilla ammattitaitoista avustusta päivittäisiin toimiin.

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelmassamme on huomioitu liikkumis- ja toimimisesteiset henkilöt.

Induktiosilmukka

Auditoriossamme on induktiosilmukka. Muissa tiloissa voidaan tarvittaessa käyttää siirrettävää induktiosilmukkaa.

Kuvio

Sanakartta Kunnonlähteen aulasta

Olet kuntoutuskeskuksen aulassa ensimmäisessä kerroksessa. Rakennuksessa on myös kolme muuta kerrosta ja kellarikerros.

Selkäsi takana on pääsisäänkäynnin tuulikaappi. Jalkojesi alla tunnet kynnysmaton.

Aula on iso suorakaiteen muotoinen tila.

Seisot nyt suorakaiteen pitkän sivun oikeassa alareunassa oven oikealla puolella. Takanasi oleva seinä on ravintolaseinä, vasemmalla on kahvioseinä, vastapäätä on liikuntasalin seinä ja oikealla olevalla seinällä on vastaanottotiski.

Aulassa on satunnaisessa järjestyksessä paksuja, pyöreitä pylväitä ja ohuempia valopylväitä. Tilassa on myös pöytätuoliryhmiä sinusta vasemmalla ravintolaseinän vieressä sekä liikuntasaliseinän vasemmalla puolella eli suorakaiteen vasemmassa yläreunassa.

Kello kymmenessä on leveä portaikko, josta pääsee kakkoskerrokseen.

Aulasta lähtee kaksi pitkää käytävää. Toinen johtaa fysioterapian odotusaulaan ja toinen moreeniin ja hisseille. Fysioterapian odotusaulaan johtava käytävä lähtee suoraan pääovea vastapäätä. Moreeniin ja hisseille johtavalle käytävälle pääset, kun lähdet oikealle ja seuraat vastaanottotiskin reunaa. Sen päätyttyä käänny 90 astetta oikealle. Käytävä alkaa suorakaiteen oikeasta yläkulmasta.

Käytävän vasemmalla sivulla on pitkä ikkunarivistö.  Käytävän päässä on ovi moreeniin. Ovessa on liiketunnistin. Ovi avautuu sinuun päin. Käytävän päässä vasemmalla on kaksi hissiä, joilla pääsee kaikkiin kerroksiin.

Käytävät ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Käytävien välissä on pieni myymälä, jonka ovi on suorakaiteen oikeassa yläreunassa.

Hisseiltä ravintolalinjaston alkupäähän johtaa opasteraita.