Omaishoitajien kuntoutuskurssit

Omaishoitajien kuntoutuskurssit ovat Kelan kustantamaa ryhmämuotoista kuntoutusta omaishoitajille, jotka hoitavat aikuista läheistään.  Omaishoitajien kuntoutuskurssilta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen.

Kuntoutuksen tavoitteena on antaa omaishoitajalle tukea omaan elämäntilanteeseen sekä tietoa ja konkreettisia keinoja arjessa selviytymiseen. Kuntoutuksessa etsitään ratkaisuja arkipäivän haastaviin tilanteisiin yhdessä ammattilaisten ja ryhmän kanssa. Kurssilta saat voimavaroja ja valmiuksia osallistua monipuolisesti eri toimintoihin omassa elinympäristössäsi.
Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin haasteiden kanssa.

Omaishoitajien kuntoutuskurssien kohderyhmä

Voit hakea Kelan omaishoitajien kuntoutukseen,  jos toimit päivittäin aikuisen läheisesi omaishoitajana ja siitä aiheutuu sinulle kuormitusta. Sinulla ei tarvitse olla kunnan kanssa laadittua omaishoitajasopimusta.  Omaishoitajuuden vuoksi arjen toiminnoista suoriutuminen on ehkä hankaloitunut ja sinun on vaikea osallistua erilaisiin toimintoihin omassa elinympäristössäsi. Mahdollinen uupumus uhkaa omaishoitajana jatkamista. Voit olla työelämässä, opiskelemassa tai eläkkeellä.

Koska kuntoutuskokonaisuus sisältää myös etätyöskentelyä, tarvitset mahdollisuuden sekä valmiudet työskennellä verkossa omatoimisesti kuntoutusjaksojen välissä.

Omaishoitajien kuntoutuskurssit toteutetaan näin

Omaishoitajien kuntoutuskurssit koostuvat kahdesta viiden vuorokauden kuntoutusjaksosta Kankaanpäässä täysihoidolla sekä näiden välissä toteutuvasta etäkuntoutuksesta. Otamme sinuun yhteyttä ennen ensimmäistä kuntoutusjaksoasi sekä myös kuntoutuksen päätyttyä. Etäkuntoutus sisältää itsenäistä työskentelyä verkossa sekä ryhmän tapaamisia ohjatusti etäyhteyksin.

Kuntoutuskurssilla kanssasi työskentelee osaava ja välittävä moniammatillinen työryhmämme. Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, sairaanhoitajalta, fysioterapeutilta, sosionomilta, psykologilta sekä muulta kuntoutushenkilöstöltämme.

Omaishoitajien kuntoutuskurssit sisältävät paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja sekä lisäksi yksilöllisiä tapaamisia eri ammattilaisten kanssa. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä terveyteen ja omaishoitajana selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys.

Kuntoutuskurssi tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, omien voimavarojen vahvistumiseen ja vertaistukeen. Kurssin ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Omaishoitajien kuntoutuskurssien ajankohdat

Kuntoutusta omaishoitajille tarjoamme neljällä alkavalla kurssilla vuosittain. Jokaiselle kurssille mahtuu kymmenen kuntoutujaa.

Omaishoitajien kurssi

87424
Omaishoitajien kurssi

  • Alkujakso: 21.10.-25.10.2024
  • Päätösjakso:02.06.-06.06.2025

87425
Omaishoitajien kurssi

  • Alkujakso: 11.11.-15.11.2024
  • Päätösjakso:30.06.-04.07.2025

Omaishoitajien kuntoutuskurssit – hae näin!

Omaishoitajien kuntoutuskurssit ovat valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea kuntoutukseen mistä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se Kelaan. Omaishoitajien kuntoutukseen hakiessa ei tarvita lääkärinlausuntoa.

Täytä KU132 hakemus

Tutustu myös näihin!

Omaishoitajien kuntoutuskurssien lisäksi toteutamme Kelan kustantamia omaishoitajien parikursseja, joissa hoidettava läheinen on mukana kuntoutuksessa.  Tutustu omaishoitajien parikursseihin täällä.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Petra Järvinen

Sairaanhoitaja [email protected] 044 467 6892