Kuulovammaisen sopeutumisvalmennuskurssi – Kuulovamma kuntoutus

Kelan kuulovamma kuntoutus on ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea elämään kuulovamman tai Menieren taudin kanssa.  Kuulovammakurssille voit hakea, jos sinulla on todettu kuulovamma tai Menieren tauti. Voit olla opiskelija, kuntoutustuella, työelämässä tai eläkkeellä.

Sopeutumisvalmennuskurssilla saat paljon hyödyllistä tietoa ja tukea arkeen kuulovamman tai  Menieren taudin kanssa. Kurssi tarjoaa tietoa sairaudestasi, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Kursseilla tehdään myös erilaisia harjoitteita ja keskustellaan asiantuntijoiden sekä muiden kurssilaisten kanssa hyvässä ilmapiirissä. Kurssilla etsitään keinoja ja toimintatapoja, joilla voit vahvistaa omia voimavarojasi ja elämänhallintaasi sekä aktiivista osallistumista omassa arjessasi. Lisäksi kurssilla autetaan luomaan ja vahvistamaan työ-, opiskelu- tai harrastuskykyä tukevia verkostoja. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin kuulovamman aiheuttamien haasteiden kanssa.

Rakenne ja toteutus

Kuulovammaisen sopeutumisvalmennuskurssi koostuu viiden vuorokauden kuntoutusjaksosta täysihoidolla Kunnonlähteellä. Läheisesi voi osallistua kurssille kahden vuorokauden ajan jakson alussa. Varsinaisen kurssijakson lisäksi otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua sekä kuntoutuksen loputtua.

Kurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmämme. Saat tukea muun muassa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäriltä, psykologilta ja kuulovammaisten kuntoutusohjaajalta. Mukana on myös muuta kuntoutushenkilöstöä.

Kuulovammaisen sopeutumisvalmennuskurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä terveyteen ja työssä selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys.

Sopeutumisvalmennus tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, omien voimavarojen vahvistumiseen ja vertaistukeen. Kurssin ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Ajankohdat

Kuulovammaisten ja Meniere-kurssit

87572
Kuulovammaisen kurssi eläkkeellä oleville

  • Jakso: 30.09.-04.10.2024

87574
Meniere-kurssi

  • Jakso: 25.11.-29.11.2024

Hakeminen

Kuulovammaisten kurssit ovat valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen kuntoutus sinulle sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan kuulovammaisen sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan.

KU132 mallihakemus Täytä KU104 hakemus Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Petra Järvinen

Sairaanhoitaja [email protected] 044 467 6892