Uniapnea-kuntoutus

Uniapnea-kuntoutus on Kelan kustantama ryhmämuotoinen kuntoutuskurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Kuntoutuksen tavoitteena on, että voit elää mahdollisimman täysipainoista elämää uniapneasta huolimatta. Kuntoutuskurssille voit hakea, jos olet yli 20-vuotias ja sinulla on diagnosoitu uniapneasairaus – yläikärajaa ei ole. Voit olla työelämässä tai poissa työelämästä.

Kuntoutuskurssilta saat monipuolisesti tukea ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin näiden haasteiden kanssa.

Miten Uniapnea-kuntoutus toteutetaan?

Uniapnea-kuntoutus koostuu kahdesta viiden vuorokauden kuntoutusjaksosta täysihoidolla Kunnonlähteellä. Otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua ja myös kuntoutuksen loputtua tehdään vielä 1-2 seurantayhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan. Kuntoutusjaksojen välissä pidämme myös yhteyttä varmistaaksemme, että kuntoutuminen jatkuu hyvin myös kotioloissa. Kokonaisuudessaan Uniapnea-kuntoutus toteutetaan kahdeksan kuukauden sisällä.

Kuntoutuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen kuntoutustyöryhmämme. Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, sairaanhoitajalta, fysioterapeutilta, ravitsemusterapeutilta, psykologilta, liikunnanohjaajalta sekä sosiaalityöntekijältä.

Kuntoutus sisältää sekä yksilöllisiä tapaamisia asiantuntijoiden kanssa että ryhmässä toimimista. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä terveyteen ja arjessa  selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys.

Milloin Uniapnea-kuntoutus alkaa?

Kuntoutusta uniapneaa sairastaville tarjoamme kuudella alkavalla kuntoutuskurssilla vuosittain.  Uniapnea-kuntoutuskursseille haku on nyt auki. Alla näet kuntoutuskurssien numerot ja ajankohdat.

Uniapnea

88041
Uniapnea-kuntoutuskurssi

  • Alkujakso: 09.09.-13.09.2024
  • Päätösjakso:07.04.-11.04.2025

88042
Uniapnea-kuntoutuskurssi

  • Alkujakso: 14.10.-18.10.2024
  • Päätösjakso:09.06.-13.06.2025

88043
Uniapnea-kuntoutuskurssi

  • Alkujakso: 18.11.-22.11.2024
  • Päätösjakso:23.06.-27.06.2025

Uniapnea-kuntoutus – hae näin!

Uniapnea-kuntoutus on valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa tai terveyskeskuksessa. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen uniapneaa sairastavien kuntoutus sinulle tällä hetkellä sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan uniapnea-kuntoutuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.

Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Virpi Sundvall

Fysioterapeutti [email protected] 044 467 6486