MBO ja diabetes -kurssi

Metabolista oireyhtymää ja diabetesta sairastaville aikuisille

 

Kelan MBO ja diabetes -kurssi on ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Sopeutumisvalmennuskurssille voit hakea, jos olet alle 68-vuotias ja sinulla on diagnosoitu metabolinen oireyhtymä sekä tyypin 2 diabetes. Voit olla työelämässä tai poissa työelämästä.

MBO ja diabetes -kurssilta saat monipuolisesti hyödyllistä tietoa ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua aktiiviseen osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin metabolisen oireyhtymän sekä diabeteksen mukanaan tuomien haasteiden kanssa ja saat tukea myös muilta kurssilaisilta.

MBO ja diabetes -kurssi toteutuu näin

Metabolista oireyhtymää ja tyypin 2 diabetesta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi rakentuu seuraavista elementeistä:

  • ennakkoyhteydenotto puhelimitse
  • kolmen vuorokauden kuntoutusjakso Kankaanpäässä täysihoidolla
  • 12 viikon etäkuntoutusjakso
  • 2–4 seurantayhteydenottoa tarpeen mukaan

Sopeutumisvalmennuskurssi sisältää vertaistuen mahdollistavaa ryhmätoimintaa sekä yksilöllisiä tapaamisia. Etäkuntoutusjaksoon sisältyy etäkuntoutuspäiviä, videopuheluita, itsenäistä työskentelyä ja ryhmän tapaamisia tiimin työntekijöiden ohjaamina verkossa. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmä, Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, diabeteshoitajalta, ravitsemusterapeutilta, psykologilta, fysioterapeutilta, kuntoutuksen ohjaajalta ja seksuaaliterapeutilta.

Milloin MBO ja diabetes -kurssi voi alkaa?

Kuntoutusta tarjoamme viidellä alkavalla kurssilla vuosittain. Jokaiselle kurssille mahtuu kymmenen kuntoutujaa. Kuntoutukseen haku on nyt auki, ja alla näet kuntoutuskurssien numerot sekä ajankohdat.

MBO ja diabetes

87995
MBO ja diabetes

  • Lähijakso: 05.08.-07.08.2024
  • Etäjaksot:

87996
MBO ja diabetes

  • Lähijakso: 12.08.-14.08.2024
  • Etäjaksot:

87997
MBO ja diabetes

  • Lähijakso: 30.09.-02.10.2024
  • Etäjaksot:

Hakeminen

MBO ja diabetes -kurssit ovat valtakunnallisia, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Koska kuntoutuskokonaisuus sisältää etätyöskentelyä, tarvitset mahdollisuuden sekä valmiudet työskennellä verkossa.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa tai terveyskeskuksessa. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen kuntoutus sinulle sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan metabolinen oireyhtymä ja diabetes -sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Petra Järvinen

Sairaanhoitaja [email protected] 044 467 6892