Epilepsia-kurssi

Epilepsia-kurssi on Kelan kustantama ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Kuntoutuksen tavoitteena on, että voit elää mahdollisimman täysipainoista elämää epilepsiasta huolimatta. Kuntoutuskurssille voit hakea, jos olet yli 18-vuotias ja sinulla on diagnosoitu epilepsia – yläikärajaa ei ole. Voit opiskella, olla työelämässä tai eläkkeellä.

Epilepsia-kurssilta saat monipuolisesti tukea ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin sairauden mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

Miten Epilepsia-kurssi toteutetaan?

Epilepsia-kurssi toteutetaan viiden vuorokauden jaksona täysihoidolla Kunnonlähteellä. Otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua ja myös kuntoutuksen loputtua tehdään vielä 1-2 seurantayhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan. Seurantayhteydenotolla haluamme varmistaa kuntoutumisen hyvä edistyminen myös kotiympyröissä.

Epilepsia-kurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen kuntoutustyöryhmämme. Saat tukea muun muassa neurologilta, sairaanhoitajalta, psykologilta, sosiaalityöntekijältä sekä toimintaterapeutilta ja fysioterapeutilta.

Kurssi sisältää ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä terveyteen ja arjessa  selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys. Sopeutumisvalmennuskurssi tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, omien voimavarojen vahvistumiseen, palautumiskeinojen löytämiseen ja vertaistukeen. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Milloin Epilepsia-kursseja alkaa?

Kuntoutusta epilepsiaa sairastaville tarjoamme kuudella alkavalla kuntoutuskurssilla vuosittain.  Epilepsia-kursseille haku on nyt auki. Alla näet sopeutumisvalmennuskurssien numerot ja ajankohdat.

* Vaikea epilepsia on tila, jossa asianmukaisesta lääkehoidosta huolimatta esiintyy merkittäviä arkielämää haittaavia epilepsiaan liittyviä oireita, kuten toistuvia kohtauksia, kognitiivisia tai käyttäytymisen ongelmia, kehityksen hidastumista tai hoidon haittavaikutuksia.

Epilepsia

87665
Epilepsia, hyvässä hoitotasapainossa, yli 30-v.

  • Jakso: 16.09.-20.09.2024

91179
Epilepsia, vaikeahoitoinen, 18–29-v.

  • Jakso: 04.11.-08.11.2024

92004
Epilepsia, hyvässä hoitotasapainossa, 18–29-v.

  • Jakso: 26.05.-30.05.2025

92005
Epilepsia, hyvässä hoitotasapainossa, yli 30-v.

  • Jakso: 27.10.-31.10.2025

Epilepsia-kurssi – hae näin!

Epilepsia-kuntoutus on valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa, terveyskeskuksessa tai sairaalakäynnillä. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen epilepsiaa sairastavien kuntoutus sinulle tällä hetkellä sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan epilepsia-kuntoutuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU104 tai KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.

Täytä KU104 hakemus Täytä KU132 hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Virpi Sundvall

Fysioterapeutti [email protected] 044 467 6486