Sydänlasten perhekurssit

Sydänlasten sopeutumisvalmennuskurssilla koko perhe saa hyödyllistä tietoa, taitoa ja tukea elämään lapsen sydänsairauden kanssa. Kurssit tarjoaa Kela ja toteuttaa Kuntoutuskeskus Kankaanpään aidosti välittävä ammattilaisten työryhmä. Lastenkuntsarilla viihtyy koko perhe mukavassa ja luonnonläheisessä ympäristössä.

Sydänlasten perhekurssien tavoitteena on turvata sekä sydänlapselle että hänen vanhemmilleen ja sisaruksilleen mahdollisimman täysipainoista elämää sydänsairaudesta huolimatta. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin. Lasten kuntoutuksessa turvataan lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa.

Kurssi on perheelle myös irtiotto oman arjen kiireistä ja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Kun arkiset askareet jäävät pois hetkeksi, voivat lapset ja vanhemmat nauttia yhteisestä ajasta monien kivojen aktiviteettien äärellä myös iltaisin. Perheiden suosiossa ovat erityisesti uima-allas, liikuntasalissa pelailu, keilaaminen, ilma-aseammunta ja nuotiohetket kodalla tai laavulla.

Lue lisää