Astma ja muut hengityssairaudet

Kelan sopeutumisvalmennuskurssit hengityssairaiden lasten perheille tarjoavat tietoa, taitoa ja tukea koko perheelle. Järjestämme kursseja alle kouluikäisille sekä ala- ja yläkouluikäisille lapsille.

Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa hengityssairaudesta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on löytää keinoja perheen hyvään arkeen ja lapsen hyvinvointiin. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin hengityssairaiden lasten perheisiin. Sopeutumisvalmennuksen avulla tuetaan hyvää lapsen tai nuoren elämää hengityssairaudesta huolimatta.

Kurssi on perheelle myös irtiotto oman arjen kiireistä ja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Kun arkiset askareet jäävät pois hetkeksi, voivat lapset ja vanhemmat nauttia yhteisestä ajasta monien kivojen aktiviteettien äärellä myös iltaisin. Perheiden suosiossa ovat erityisesti uima-allas, liikuntasalissa pelailu, keilaaminen, ilma-aseammunta ja nuotiohetket kodalla tai laavulla.

Lue lisää