Autismikirjo

Autismikirjon perhekurssit ovat Kelan tarjoamaa moniammatillista tukea perheille, joiden lapsella on autismikirjon häiriö. Kela on jakanut kurssien kohderyhmät lievään ja keskivaikeaan sekä varhain alkaneeseen tai vaikea-asteiseen autismikirjon häiriöön.

Autismikirjon sopeutumisvalmennuskurssilla koko perhe saa tietoa lapsen oireyhtymästä, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Autismikirjon perhekurssien tärkeänä antina on myös vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin. Lasten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on turvata lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa.

Kurssi on perheelle myös irtiotto oman arjen kiireistä ja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Kun arkiset askareet jäävät pois hetkeksi, voivat lapset ja vanhemmat nauttia yhteisestä ajasta monien kivojen aktiviteettien äärellä myös iltaisin. Perheiden suosiossa ovat erityisesti uima-allas, liikuntasalissa pelailu, keilaaminen, ilma-aseammunta ja nuotiohetket kodalla tai laavulla.

Lue lisää