Reumakurssi yläkouluikäisille nuorille

Reumakurssi on Kelan kustantamaa tukea reumaa sairastavalle nuorelle sekä hänen perheelleen. Kurssilta nuori sekä vanhemmat saavat paljon hyödyllistä tietoa tulehduksellisesta reumasairaudesta ja sen hoitamisesta. Kurssin tavoitteena on tukea hyvää arkea ja kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä itsestä huolehtimista. Muiden nuorten kanssa toimiminen, kokemusten vaihto ja rento yhdessä oleminen vahvistavat itsetuntoa ja auttavat tunnistamaan omia voimavaroja ja vahvuuksia. Mukavassa kuntoutusporukassa usein huomataan, ettei omien huolien kanssa ollakaan yksin. Kurssi on myös koko perheelle mukava irtiotto omasta arjesta ja mahdollisuus pysähtyä pohtimaan omaa hyvinvointia.

Rakenne ja toteutus

Sopeutumisvalmennuskurssi koostuu kahdesta viiden vuorokauden jaksosta Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä täysihoidolla. Kurssille osallistuvat myös nuoren vanhemmat ja sisarukset.

Kurssin toteutuksesta vastaa osaava moniammatillinen tiimi. Kurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista – käytännön harjoittelua, keskustelua sekä yhdessä tekemistä. Ohjelma muovautuu ryhmän tarpeiden ja kykyjen mukaan niin, että kuntoutus on mielekästä kaikille. Nuorille ja perheenjäsenille on sekä yhteistä että omaa ohjelmaa.

Kurssin maksaa Kela, ja osallistujilla on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Hakeminen

Ota kuntoutustarve ja tavoitteet esille lääkärin vastaanotolla, jolloin lääkäri voi kirjoittaa sopeutumisvalmennuskurssia puoltavan B-lausunnon.

Kuntoutusta haetaan Kelan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Hakemus ja lääkärin B-lausunto toimitetaan kelaan.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524