Nuoren elo -kurssi

Nuoren elo -kurssi tarjoaa tukea sinulle 16–29 -vuotias, jolla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö. Kurssin kustantaa kokonaisuudessaan Kela, joten se on sinulle maksuton.

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit osallistumaan opiskelu- tai työelämään sekä muihin omassa elämässäsi tärkeisiin asioihin.

Nuoren elo -kurssin kuvituskuvana nuori mies seisoo seinää vasten, jossa on graffiteja.

Nuoren elo -kurssin sisältö ja toteutus

Kurssilla saat tueksesi aidosti välittävät ammattilaisemme. Mukana voivat olla psykologi, sairaanhoitaja tai toimintaterapeutti, sosionomi tai kuntoutuksen ohjaaja. Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa.

Tapaamme kanssasi yksilöllisesti viisi kertaa joko meillä Kunnonlähteellä tai jossain sinulle tutussa ympäristössä. Yksilötapaamisissa voi halutessasi olla mukana myös aikuinen läheisesi yhdessä sovitulla tavalla.

Lisäksi tapaamme ja työskentelemme ryhmänä etäkuntoutustapaamisissa. Etäkuntoutus toteutetaan helppokäyttöisellä alustalla, jonka käyttöön opastamme perusteellisesti. Myös laitteen etäkuntoutusta varten saat tarvittaessa meiltä lainaan. Etäkuntoutuspäivän ajalta voit hakea Kelasta kuntoutusrahaa ja opastamme sinua tässäkin kuntoutuksen aikana.

Kuntoutus sisältää myös itsenäistä verkkotyöskentelyä tapaamisten väleissä silloin, kun sinulle sopii. Pidämme sinuun yhteyttä ennen ja jälkeen kuntoutuksen sekä ryhmäjaksojen välissä tarvittaessa. Saat siis noin puoleksi vuodeksi tiiviin tuen omaan elämääsi ja kulkemaan mukanasi elämässä eteenpäin.

 

Milloin Nuoren elo -kursseja alkaa?

Luettelosta näet alkavat kurssimme. Kurssi toteutuu kokonaisuudessaan kyseisellä aikavälillä alku- ja seurantayhteydenottoineen. Tapaamisten ja yhteydenottojen tarkempi aikataulu määritellään tarkemmin kuntoutuksen alettua.

Nuoren elo

91911
Nuoren elo -kurssi

  • Jakso: 15.08.-31.01.2025

91912
Nuoren elo -kurssi

  • Jakso: 01.11.-31.03.2025

Miten Nuoren elo -kurssille pääsee?

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132. Pyydä lääkäriltä liitteeksi B-lausunto, jossa hän suosittelee sinulle Nuoren elo -kurssia. Tässä apunasi voi olla esimerkiksi opiskeluterveydenhuollon tai terveyskeskuslääkäri.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524