Diabetessoppari nuorille

Kelan kustantamalta tyypin 1 diabetesta sairastavan nuoren sopeutumisvalmennuskurssilta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Nuorten diabeteskurssille voit hakea, jos sinulla on diagnosoitu tyypin 1 diabetes ja olet yläkouluikäinen tai peruskoulun päättänyt alle 20-vuotias. Kurssilta saat monipuolisesti tukea ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin diabetekseen liittyvien haasteiden kanssa.

Sopeutumisvalmennuskurssit tarjoavat sinulle hyödyllistä tietoa diabeteksesta ja sen hoidosta sekä muun muassa ravitsemuksesta. Tavoitteena on tukea sinua ottamaan vastuu itsesi hoitamisesta sekä liittämään diabeteksen hoito ja seuranta oman arjen rutiineihin. Tärkeänä tavoitteena on myös auttaa sinua itsenäistymään sekä selviytymään opiskeluissa tai työelämässä diabeteksen kanssa.

Rakenne ja toteutus

Tyypin 1 diabetesta sairastavan nuoren sopeutumisvalmennuskurssi rakentuu seuraavista elementeistä:

  • ennakkoyhteydenotto puhelimitse
  • kolmen vuorokauden kuntoutusjakso Kankaanpäässä täysihoidolla
  • neljän viikon etäkuntoutusjakso
  • 1-2 seurantayhteydenottoa tarpeen mukaan

Sopeutumisvalmennuskurssi sisältää vertaistuen mahdollistavaa ryhmätoimintaa sekä yksilöllisiä tapaamisia. Tukenasi on moniammatillinen työryhmä, muun muassa erikoislääkäri, diabeteshoitaja , ravitsemusterapeutti, psykologi, fysioterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja. Kuntoutukseen sisältyy etäkuntoutuspäiviä, videopuheluita, itsenäistä työskentelyä ja ryhmän tapaamisia tiimin työntekijöiden ohjaamina verkossa. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Koska kuntoutuskokonaisuus sisältää etätyöskentelyä, tarvitset mahdollisuuden sekä valmiudet työskennellä verkossa.

Kuntoutuksen maksaa Kela, ja osallistujat voivat hakea myös matkakorvausta.

Tulevat kurssit

Diabeteskurssi nuorille

87778
Diabeteskurssi, nuoret yläkoululaiset

  • Lähijakso: 04.11.-06.11.2024
  • Etäjaksot:

87779
Diabeteskurssi, nuoret yläkoululaiset

  • Lähijakso: 25.11.-27.11.2024
  • Etäjaksot:

Hakeminen

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU132. Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, josta käy ilmi sopeutumisvalmennuskurssin tarve.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524