Lokomat

Lokomat-kävelyrobotin avulla tehokasta painokevennettyä kävelykuntoutusta

Lokomat-kävelyrobotti mahdollistaa symmetrisen kävelyn harjoittelun pystyasennossa. Robotiikan avustaman liikkeen ja sen antaman jatkuvan palautteen myötä kävelyharjoittelusta saadaan intensiivisempää ja tehokkaampaa. Lokomat®-kävelyrobotilla harjoittelusta hyötyvät tutkitusti esimerkiksi aivoverenkiertohäiriön saaneet, selkäydinvammautuneet, aivovammautuneet  sekä erilaisia neurologisia sairauksia sairastavat henkilöt.

Lokomat kävelurobotti

Miksi Lokomat-kävelyrobotilla harjoittelu kannattaa?

Kävelyrobotin avulla kuntoutuja voi kävellä tuhansia symmetrisiä, oikean liikeradan mukaisia askeleita tunnissa, jolloin runsaat toistomäärät mahdollistavat nopeamman kuntoutumisen ja uudelleen oppimisen. Kävelykuntoutuminen on siis paljon tehokkaampaa kuin perinteisin menetelmin. Lisäksi kävelyn arviointi ja dokumentointi toteutuvat reaaliajassa. Useat säätömahdollisuudet takaavat optimaaliset olosuhteet kävelyharjoittelulle. Robotiikan avulla painoa voidaan keventää yksilöllisesti, ja laitteen ohjausvoimaa säätää asiakas- ja raajakohtaisesti. Myös nivelkulmien säätely on yksilöllistä.

Miten Lokomat-terapia  toteutetaan?

Jokaiselle asiakkaalle räätälöidään omien tavoitteiden mukainen terapiajakso, joka voi lähteä yksittäisestä kokeilukäynnistä. Jos mietit, voisiko kävelyrobotista olla hyötyä sinulle tai läheisellesi, ota rohkeasti yhteyttä – kartoitetaan tilanne yhdessä kuntoutusammattilaistemme kanssa.

Lokomat-harjoitteluun voi hakeutua julkisen terveydenhuollon tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella sekä itse maksaen.

Kävelyrobotti fysioterapeutin työparina

Joskus kuulee pohdittavan, onko roboteilla tarkoitus korvata fysioterapeutit kokonaan. Robotti on kuitenkin vain fysioterapeutin työväline, ikään kuin väsymätön työpari. Robotilla harjoitellessa fysioterapeutti on aina harjoittelutilanteessa vahvasti mukana, ja tekee työtä kuntoutujan sekä robotin kanssa. Lisäksi tehokkaaseen kävelyn kuntoutumiseen tarvitaan toki myös perinteistä fysioterapiaa ja kävelyharjoittelua luonnollisessa ympäristössä.

Kuntoutuskeskus Kankaanpään fysioterapeuteilla on todella vakuuttava kokemus työstä neurologisten kuntoutujien parissa. Lokomat-kävelyrobotti on hyvä työväline, jolla saamme tarjottua asiakkaille entistäkin tehokkaampaa kävelykuntoutusta. Yhdistelemällä monien eri alojen osaajiamme sekä hyviä kuntoutuspuitteitamme voidaan räätälöidä todella yksilöllisiä ja monipuolisia kuntoutusratkaisuja.

Kokemuksia Lokomat-kävelyrobotilla kuntoutumisesta

Kävelykuntoutuksen tavoitteena on useimmiten itsenäisen kävelykyvyn palauttaminen tai parantaminen sairastumisen tai vammautumisen jälkeen. Robotisoitu kävelykuntoutus edistää kävelykyvyn palautumista nopeammin, joten se tsemppaa eteenpäin kuntoutumisessa, kun edistymistä huomaa pienin askelin.

Erään kävelyrobottia kokeilleen kuntoutujan kuvaus oli ”Hei me lennetään”. Kyseessä oli CP-vammainen kuntoutuja, joka istuu pääsääntöisesti pyörätuolissa. Pystyasennossa harjoittelu ja kokemus kävelemisestä olivat hänelle merkittäviä kokemuksia. Pystyasennossa oleminen ja kävelyn harjoitteleminen vaikuttaa positiivisesti myös muun muassa aineenvaihduntaan.

Aivoverenkiertohäiriöön sairastuneet ovat varmasti suurin käyttäjäryhmä robotisoidussa kävelykuntoutuksessa. Kokemus symmetrisestä kävelystä ja siihen liittyvästä omasta lihastyöstä ovat tärkeitä kuntoutujalle. Kävelyrobotti avustaa kuntoutujaa vain sen verran kuin on välttämätöntä, joten kävelyharjoittelu on koneen avustamisesta huolimatta myös kovaa työtä. Kävelyrobotilla harjoittelu antaa asiakkaiden kertoman mukaan heille lisää rohkeutta ja uskallusta harjoitella kävelyä omien apuvälineiden turvin kotona.

Haluatko sinä kokea käytännössä, miltä robotisoitu kävelykuntoutus tuntuu?
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Jarno Alanen

Fysioterapeutti [email protected]