KIILA-kuntoutus

Kiila-kuntoutus – Kelan kustantama ammatillinen työkykyä tukeva kuntoutus

Kiila-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja tukea ammatillista työkykyäsi sekä edistää pysymistäsi työelämässä. Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutustarpeeseen johtaneita syitä sekä nykyistä työnhallintaa. Kiila-kuntoutuksessa tehdään yhteistyötä mahdollisen työnantajasi sekä työterveyshuoltosi kanssa, jotta kuntoutuksella olisi kokonaisvaltaisia ja konkreettisia vaikutuksia työelämääsi. Kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja se perustuu sinun ajankohtaiseen ja yksilölliseen kuntoutustarpeeseesi.

Kiila-kuntoutus on suunnattu alle 67-vuotiaille, työelämässä oleville henkilöille, joilla on erilaisia työkykyä heikentäviä tekijöitä. Voit työskennellä vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa tai toimia yrittäjänä. Voit hakeutua Kiila-kuntoutukseen, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa, sillä suosituksen Kiila-kuntoutukseen voi saada myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

Yritykset ja ammattiliitot voivat hakea omaa Kiila-kurssia. Lue lisää oman Kiila-kurssin hakemisesta täällä.

Kaksi naista juttelee ja nojailee vihreisiin pyöriin. Taustalla keväistä mäntymetsää.

KIILA-KUNTOUTUKSEN TOTEUTUS

Kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana. Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan myös ryhmässä muiden Kiila-kuntoutujien kanssa.

Kuntoutusjaksojen välissä työelämäasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä tai tulee käymään työpaikallasi tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi. Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimiehesi. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.Kelan Kiila-kuntoutuksen kulku kaaviona.

AJANKOHDAT

Yksilölliseen Kiila-kuntoutukseen voi hakea ympäri vuoden.
Halutessasi voit tiedustella Kiila-kuntoutuksen mahdollisia ajankohtia kuntoutussihteereiltämme numerosta 0503947524 tai sähköpostitse osoitteesta [email protected].

HAKEMINEN

Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.

Siirry tästä Kelan sivuille hakuohjeisiin.

KIILA-KUNTOUTUSKURSSI

Työnantaja tai ammattiliitot voivat hakea omaa Kiila-kuntoutuskurssia, joka kohdennetaan omalle organisaatiolle tai tietylle ammattiryhmälle. Ryhmän koko on kahdeksan henkilöä.

Kuntoutuskurssin alkua edeltää yhteinen suunnittelukokous kurssin hakijatahon ja mahdollisen työterveyshuollon sekä kuntoutushenkilökunnan kesken. Varsinainen kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana.

Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan oman Kiila-kuntoutujaryhmän kanssa. Kuntoutusjaksojen väleissä otamme kuntoutujiin yhteyttä tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi.

Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimies. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.

 

KUNTOUTUKSEN AJAN TOIMEENTULO

Kuntoutus on kokonaisuudessaan Kelan maksamaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa kuntoutusajalta, Kelalta voi hakea kuntoutusrahaa. Kela maksaa myös matkakorvausta.

 

HAKEMINEN

Kiila–kuntoutuskurssia hakee työpaikka/työterveyshuolto, liitto tai yhdistys. Kurssia haetaan Kelan asiointipalvelussa, jossa tunnistaudutaan suomi.fi-tunnisteella. Hakemus on nopea täyttää, ja se on tehty noin 15 minuutissa. Päätöksen kurssin myöntämisestä saa palvelussa välittömästi. Tutustu tästä Kelan hakuohjeisiin työnantajille.

Vuoden 2024 KIILA-kurssit ovat nyt haettavissa! Ota yhteyttä Jari Lehtoseen ja kysy lisää.

Kun kurssi on myönnetty ja aikataulutettu yhdessä, kohderyhmään kuuluva työntekijä tai yrittäjä hakee kyseiselle kurssille seuraavasti:

Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.

Siirry tästä Kelan sivuille kuntoutujan hakuohjeisiin.


Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Jari Lehtonen

Kuntoutuksen ohjaaja, työfysioterapeutti [email protected] 050 394 7502