Ammatillinen kuntoutusselvitys

Ammatillinen kuntoutusselvitys on Kelan kustantama palvelu, jonka avulla löydät sinulle sopivan polun työelämään  tai sinne takaisin yhdessä omaohjaajan kanssa. Tukenasi on myös muu moniammatillinen työryhmä. Jos työ- tai opiskelukykysi on heikentynyt, ammatillinen kuntoutusselvitys tarjoaa ensiaskeleet kokonaistilanteesi sekä jatkopolkujen selvittämiseen.

Yksilöllinen palvelu, ystävällinen henkilökunta sekä hyvän olon keskuksemme monipuolinen ympäristö tekevät ammatillisesta kuntoutusselvityksestä myös virkistävän kokemuksen. Muun ohjelman lisäksi voit hyödyntää liikuntatilojamme ja tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin sekä halutessasi ostaa muita hyvinvointipalvelujamme.

Kenelle ammatillinen kuntoutusselvitys sopii?

16–64-vuotiaalle, jolla on diagnosoidun sairauden tai vamman johdosta haasteita opintojen tai työelämässä selviytymisen kanssa.

tai

alle 30-vuotiaalle, jolla on haasteita arjen, elämänhallinnan tai itsetunnon kanssa. Sinulla ei tarvitse olla diagnosoitua sairautta.

 

Miksi?

Jotta pääset kiinni opiskeluihin, työelämään tai palaamaan sinne juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla. Tavoitteena on laatia sinulle  oma ammatillinen kuntoutussuunnitelma. Kuntoutusselvityksessä voidaan arvioida myös lääkinnällisen kuntoutuksen tarvettasi, mikäli ammatillinen suunnittelu ei ole ajankohtaista.

 

Miten ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan?

Kuntoutusselvitys toteutetaan hyvin yksilöllisesti, omien tarpeidesi mukaan. Kokonaisuus muodostuu seuraavista vaiheista:

  • Alkuselvitys kuntoutuskeskuksessa 2–4 vrk
  • Jatkovaihe kuntoutuskeskuksessa 6–8 vrk
  • Näiden jälkeen järjestetään tarvittaessa seurantatapaamisia sekä puhelinyhteydenottoja.

Osittain voimme hyödyntää myös etäkuntoutuksen mahdollisuuksia halutessasi.

 

Ammatillisen kuntoutusselvityksen työryhmä

Kanssasi uutta polkua löytämässä ovat lääkäri, psykologi, sosionomi tai sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti tai toimintaterapeutti sekä työelämän asiantuntija. Ammatillinen kuntoutusselvitys sisältää yksilöllisiä tapaamisia eri ammattilaisten kanssa sekä toimimista ryhmässä muiden akselaisten kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä muiden tärkeiden verkostojesi kanssa, joita voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä työllisyyspalvelujen ammattilaiset.

 

Kokemuksia ammatillisesta kuntoutusselvityksestä

Asiakkaidemme palautteen perusteella ammatillinen kuntoutusselvitys auttaa löytämään näkemystä omaan elämään ja sen suunnitteluun sekä moniin eri mahdollisuuksiin. Kiitosta kuntoutusselvitysasiakkailtamme on tullut hyvästä ilmapiiristä, asiakkaan huomioon ottamisesta ja yhteistyön läpinäkyvyydestä.

 

Miten ammatilliseen kuntoutusselvitykseen pääsee?

Nuoret (16–29-vuotiaat) voivat hakea helposti soittamalla Kelaan, numeroon 020 692 205. Myös läheinen tai muu taho voi olla Kelaan yhteydessä puolestasi.

Kolmekymmentä vuotta täyttäneet hakevat seuraavasti:

  • Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan ammatillista kuntoutusselvitystä.
  • Täytä hakemus ammatilliseen kuntoutukseen KU101 ja toimita se lääkärin lausunnon kanssa Kelaan.
  • Kela lähettää kirjallisen päätöksen sekä sinulle että meille, jolloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena.
  • Kutsumme sinut ammatilliseen kuntoutusselvitykseen noin kuukautta ennen sen alkua tai tilanteen mukaan.
Sivu avautuu uudessa ikkunassaTäytä hakemus

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Kuntoutussihteeri

Kuntoutussihteeri [email protected] 050 394 7524

Jari Lehtonen

Kuntoutuksen ohjaaja, työfysioterapeutti [email protected] 050 394 7502