Nuoren elo -kurssi alkaa Kunnonlähteellä!

Nuoren elo -kurssi tarjoaa tukea sinulle 16–29 -vuotias, jolla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö. Kurssin kustantaa kokonaisuudessaan Kela, joten se on sinulle maksuton.

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit osallistumaan opiskelu- tai työelämään sekä muihin omassa elämässäsi tärkeisiin asioihin.

Nuoren elo -kurssin kuvituskuvana nuori mies seisoo seinää vasten, jossa on graffiteja.

Kurssin sisältö ja toteutus

Kurssilla saat tueksesi aidosti välittävät ammattilaisemme. Mukana voivat olla psykologi, sairaanhoitaja tai toimintaterapeutti, sosionomi tai kuntoutuksen ohjaaja.

Tapaamme kanssasi yksilöllisesti viisi kertaa joko meillä Kunnonlähteellä tai jossain sinulle tutussa ympäristössä. Yksilötapaamisissa voi halutessasi olla mukana myös aikuinen läheisesi yhdessä sovitulla tavalla.

Lisäksi tapaamme ja työskentelemme ryhmänä etäkuntoutustapaamisissa. Etäkuntoutus toteutetaan helppokäyttöisellä alustalla, jonka käyttöön opastamme perusteellisesti. Myös laitteen etäkuntoutusta varten saat tarvittaessa meiltä lainaan. Etäkuntoutuspäivän ajalta voit hakea Kelasta kuntoutusrahaa ja opastamme sinua tässäkin kuntoutuksen aikana.

Kuntoutus sisältää myös itsenäistä verkkotyöskentelyä tapaamisten väleissä silloin, kun sinulle sopii. Pidämme sinuun yhteyttä ennen ja jälkeen kuntoutuksen sekä ryhmäjaksojen välissä tarvittaessa. Saat siis noin puoleksi vuodeksi tiiviin tuen omaan elämääsi ja kulkemaan mukanasi elämässä eteenpäin.

Milloin Nuoren elo -kurssi alkaa?

Kurssi alkaa 15.8.2024 jälkeen alkuyhteydenotoilla.

Yksilölliset tapaamiset (5 kertaa) ajoittuvat aikavälille 01.09.2024 – 31.01.2025

Etäkuntoutuspäivät ovat

12.09.2024
08.10.2024
14.11.2024
17.12.2024
20.01.2025

Aikataulutamme kaikki yksilölliset tapaamiset ja yhteydenotot tarkemmin kuntoutuksen alettua.

Miten kurssille pääsee?

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132. Pyydä lääkäriltä liitteeksi B-lausunto, jossa hän suosittelee sinulle Nuoren elo -kurssia. Tässä apunasi voi olla esimerkiksi opiskeluterveydenhuollon tai terveyskeskuslääkäri.

 

Nuoren elo -kurssin kuvituskuvana nuori mies seisoo seinää vasten, jossa on graffiteja.

Kysy
lisää

Kysy lisää!

Kuntoutussihteeri